2018 január TBR (18)

stilesTudtam, hogy valami kiment a fejemből, elnézést. 🙂

Szóval megérkezett a január, én pedig elmerültem az újévi fogadalmaim teljesítésében (egész pontosan az írásban, valamint kipróbálom idén a Bullet Journalt, hátha segít rajtam), és kellemetlen vagy sem, de alig találok időt az olvasásra.

Természetesen ezt mielőbb orvosolni fogom, és felállítok majd valami napirendet, mert szégyen, hogy milyen állapotok uralkodnak most nálam.

A tervemen azonban nem változtatok, szeretnék legalább 4 könyvet elolvasni januárban is, ennek fényében pedig a következő könyvekkel szeretnék végezni:

rick riordan - house of hadesElőször is (még mindig) Rick Riordan The House of Hades-a várja, hogy befejezzem, szerencsére már nem sok maradt belőle. Egyébként részben ez az a könyv, ami miatt pocsékul érzem magam az olvasási mennyiségemet illetően, egyrészt mert már december elején elkezdtem, és régen be kellett volna fejeznem, másrészt meg mert nem tudom, miért halogatom. A történet kimondottan tetszik, leköt, akciódús és izgalmas, akárhányszor kézbe veszem, elveszek benne, és hipp-hopp eltűnik 50 oldal. Csak az a nehéz, hogy rávegyem magam, hogy kézbe vegyem, pedig ennek nem kéne így lennie.

peter ackroyd - foundationA második könyv, ami szintén arra vár, hogy befejezzem, az Peter Ackroyd non-fiction könyve Anglia történelméről. A Foundation a kezdetektől a Tudor korszakig veszi át Anglia történelmét, és imádom! Jelenleg az 1200-as éveknél tartok, most fejeztem be III. Henrik uralkodásának bemutatását, és bizton állíthatom, szerelmes vagyok ebbe a könyvbe. Minden benne van, amire vágytam, amit szerettem volna tudni, pontosan olyan dolgokkal foglalkozik Ackroyd, amire kíváncsi is vagyok. Vissza van még ugyan a könyv másik fele, de remélhetőleg azzal is gyorsan megleszek.

A harmadik könyv Brandon Sandersoné (ki másé?), mégpedig a Shadows of Self. Egyik teliholdas éjjelen kezdtem bele a hónap elején, és gyötör is érte a bűntudat, mert azóta nem nyúltam hozzá, pedig izgalmasan indult. Ennek fényében azon leszek, hogy mielőbb folytassam, és végezzek is vele.

Az utolsó könyvem pedig ismét egy Riordan könyv lesz, úgy gondolom, épp itt az ideje, hogy befejezzem a The Heroes of Olympus sorozatát. Az utolsó könyv, a Blood of Olympus remélhetőleg gyorsan lecsúszik majd, mert tényleg kíváncsi is vagyok, mi lesz mindennek a vége (jelenleg csak a káoszt látom, és a biztos pusztulást), de ahogy ismerem Riordan bácsit, biztosan ellő valamilyen zseni dolgot a negyedik könyv utolsó lapjain.

Ezek lennének hát a januári terveim, nem is szaporítom tovább a szót, remélhetőleg mindegyik összejön, mindenesetre szorítsatok, és olvassatok ti is jó könyveket.

Reklámok

Mondd, ne tartsd magadban!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s